Blijf in balans

Sterkte en goede gezondheid

Het coronavirus heeft invloed op ons allemaal, ons dagelijkse ritme is verstoord, sommige van ons zitten thuis en mogen niet gaan werken, de sportscholen zijn dicht en we kunnen onze wekelijkse beweegmomenten niet meer doen zoals we dat gewend zijn, we mijden de drukke plekken waar we normaal gingen wandelen, we zijn uit balans. Hoe pakken we dit nu aan, hoe houden we ons eet en bewegingsritme, hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zo gezond mogelijk door deze crisis heen komen.

Fit & Slank is niet de remedie voor Corona maar het zorgt er wel voor dat jouw lichaam alles krijgt wat het nodig heeft, dat jij goed in je vel zit, in balans bent en dat jij genoeg energie hebt.

Jullie kennen de regel van 3 en de 7 afspraken en ik snap dat voor menigeen nu niet de focus ligt op afvallen. De afspraken en regels zijn er niet alleen om af te vallen maar ook om ervoor te zorgen dat jouw lichaam alles binnenkrijgt wat het nodig heeft, je vitamines, mineralen, vetten, eiwitten en koolhydraten. Hoe vitaler jouw lichaam is hoe beter je lichaam kan vechten tegen eventuele aandoeningen.

Doordat we veel thuis zitten is er de kans dat we ons eet ritme kwijtraken en weer terugvallen in ons oude patroon en veel meer eten en snoep in huis halen. Eten en snoepen geeft een fijn gevoel dat begrijp ik, maar voor je het weet zijn we weer terug bij af, daar waar jij niet wil zijn. Zoek gezonde alternatieven die jou hetzelfde gevoel geven als snoepen. Eet gezond, snoep gezond!

Blijf bewegen, ook in deze moeilijke tijd, ook als de sportscholen dicht zijn. Probeer elke dag iets aan beweging te doen. Ga wandelen op plekken of tijdstippen wanneer niet veel mensen aanwezig zijn. Heel veel sportscholen zetten oefeningen online die je thuis kan doen. Ik werk samen met My35’ waar dagelijks een nieuwe oefening op facebook wordt gezet maar ook andere van mijn Fit & Slank collega’s zetten dagelijks oefeningen op facebook of andere media om ervoor te zorgen dat we in beweging blijven. Doe er je voordeel mee en probeer de tijd dat je normaal naar je sportschool ging in te vullen door oefeningen die je thuis kan doen. Blijf je spieren trainen en hou je conditie op peil. .

Ik wens jij allemaal veel sterkte en een goede gezondheid. Fit & Slank coach Ger Deckers