Alles mogen, maar niet alles ...

De meest gestelde vraag?

Alles mogen, maar niet alles willen

Misschien wel de meest gestelde vraag van cursisten aan mij: “Brigitte, mag ik dat wel eten?”

En mijn antwoord is steevast: “Je weet toch, van mij mag je alles eten…”.
En dit is het antwoord wat ze natuurlijk niet willen horen. Mensen willen graag duidelijkheid; ja of nee, zwart of wit, roomboter of halvarine, een koekje of een appel.
Tja en dan krijg je zo’n irritant antwoord waar je ogenschijnlijk niets mee kan. Volgens mij leer je nog altijd het meest van de keuzes die jij zelf maakt en niet van de keuzes van een ander!

Wel heb je voldoende kennis en informatie nodig om de juiste keuzes zelf te maken. En keuzes in gezonde voeding kun je op veel verschillende manieren maken: op basis van hoeveelheid calorieën,  Vitale of Fatale voeding, gezondheid, smaak en je Eerste keus. Keuzes kunnen voor iedereen en op elke dag en in elke situatie anders zijn. Je kunt een ander ook niet be- en veroordelen voor de keuzes die hij of zij maakt.

Ben jij namelijk diegene die altijd gaat voor vitale voeding en toevallig vandaag weloverwogen voor dat heerlijke stukje vlaai met slagroom kiest. Of ben jij diegene die onbewust kiest voor én het stukje vlaai, én de borrelnootjes, én voor 3 glazen wijn gaat, omdat het toevallig voor je neus staat?

Kiezen is moeilijk, ook omdat we teveel keuzes kunnen maken. Het aanbod van verleidelijke en ongezonde voeding is groot. Maar je hebt wel altijd een keuze, je eigen keuze. Want jij bent diegene die het zelf in je mond stopt.

Wat van belang is dat je voldoende kennis hebt om de juiste keuzes te maken, dit vervolgens op een bewuste manier doet en vooral weet wat je met deze keuzes wilt bereiken: JE DOEL!

Dus het is geen kwestie van NIET MOGEN maar een kwestie van NIET WILLEN!

Vind je kiezen moeilijk en wil je meer kennis en duidelijkheid hierover, neem dan contact op met een Fit & Slank voedingscoach bij jou in de buurt. Wij helpen je graag!

 

Fit & Slank coach Brigitte Lemmen uit Herten (Roermond)