Allergisch….

Wij volgen Fit en Slank.

Ja….. ik ben allergisch, namelijk voor dieetgoeroes. Jeuk krijg ik er van. Jij en ik zijn verstandige volgers geworden, wij volgen Fit en Slank.

Ik verbaas me vaak als gediplomeerd gewichtsconsulente over hoe bepaalde dieetgoeroes toch telkens zoveel aandacht krijgen. Zet er een paar mooie meiden tegenover en een dure marketingcampagne en voila……. 100.000 volgers.

Hoe komt het toch dat veel mensen die problemen hebben met hun gewicht telkens toch weer iets anders proberen.  Ze ( ik heb het vroeger ook gedaan) beginnen een nieuw dieet, vallen mooi af, vallen weer terug in hun oude gewoonten … en binnen no time zitten de kilo’s er weer bij. Met vaak nog wat extra. Men denkt dan, “oh dit dieet werkt niet ... maar op zoek naar iets anders “. En zo hoppen we van het ene naar het andere dieet.  Zo verdienen de dieetgoeroes hun geld.

Uiteindelijk ben ik er als ervaringsdeskundige er van overtuigd dat elk dieet werkt. Je veranderd immers je eetpatroon tijdelijk en je let op je voeding. De ellende is alleen, dat veel van die moderne diëten niet vol te houden zijn. Als je tegen mij zegt dat ik geen brood mag hebben …….. wil ik juist brood. ( het roze olifant syndroom).  Moeilijke recepten, dure superfoods etc etc.

Tijdens mijn opleiding als gewichtsconsulente leerde ik wat nu uiteindelijk voeding voor ons lichaam doet. Heel veel. En na het behalen van mijn diploma ging ik op zoek naar een programma wat daar bij paste. En daar was Fit en Slank. Geen moeilijk gedoe, lekker simpel gewoon gezond eten. Gebaseerd op de schijf van vijf en jaren lang wetenschappelijk onderzoek.

Op dit moment heb ik al veel mannen en vrouwen geholpen in hun strijd met de kilo’s. Ze zijn verbaasd hoe simpel het eigenlijk is.

Zij  en ik zijn verstandige volgers geworden, wij volgen Fit en Slank.