Zoet en Pittig

Kidney bonen

Kidney bonen met tartaar en perzik

  • 2 blikjes kidneybonen
  • 6 halve perziken vers of uit blik
  • 2 kleine uien
  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram tartaar
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Ketjap
  • Sambal

 

Bereiding:

  • Laat de bonen uitlekken, spoel de perziken af als ze uit blik komen en snijd de perziken in kleine schijfjes, pel en snipper de ui.
  • Kook de schoon gemaakte sperziebonen in ongeveer 5 min. beetgaar en spoel ze af met koud water.
  • Verhit de olie en bak de uit en de uitgeknepen knoflook glazig. Voeg het tartaar toe en bak dit rul.
  • Schep de ketjap, sambal, tomatenpuree, kidneybonen en de sperziebonen door het tartaar en kook dit allemaal nog 5 minuten goed door. Voeg op het laatst de perziken toe.
  • Lekker met een klein beetje zilvervlies rijst en wat gemengde sla

 

Fit & Slank coach Rosé Russell-Lammerts uit Nieuwegein