Zalm Teryaki

Niet Nederlands :)

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets of zalmmoten 
  • vloeibare margarine
  • 4 eetll Japanse sojasaus
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. sherry
  • 1 theel. honing

Bereidingswijze:

  • Verhit in een koekenpan de vloeibare margarine en bak de zalm ca. 5 minuten op een matige vuur.
  • Halverwege voorzichtig keren.
  • Neem de zalm uit de pan en houd het warm in aluminium folie.
  • Schenk het overtollige bakvocht weg en doe de sojasaus, de sherry, het citroensap en de honing in de pan.
  • Goed doorroeren.
  • Leg de zalm hierin terug en laat nog 1 minuut verwarmen.
  • Schep regelmatig wat saus over de zalm.
  • Groenten: wat je lekker vindt (spinazie, courgette, prei, bloemkool, broccoli, etc).