Zalm Teryaki

Niet Nederlands :)
  • 4 zalmfilets of zalmmoten (ongeveer 140 gr p/st)
  • vloeibare margarine
  • 4 eetll Japanse sojasaus
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. sherry
  • 1 theel. honing


Verhit in een koekenpan de vloeibare margarine en bak de zalm ca. 5 minuten op een matige vuur. Halverwege voorzichtig keren. Neem de zalm uit de pan en houd het warm in aluminium folie. Schenk het overtollige bakvocht weg en doe de sojasaus, de sherry, het citroensap en de honing in de pan. Goed doorroeren. Leg de zalm hierin terug en laat nog 1 minuut verwarmen. Schep regelmatig wat saus over de zalm.

Groenten: wat je lekker vindt (spinazie, courgette, prei, bloemkool, broccoli, etc).

Is zalm niet je favoriete vis dan kun je dit recept ook proberen met andere vissoorten zoals kabeljauw, tilapia, roodbaars, victoriabaars, heilbot, verse tonijn en zelfs forel.