Motivatie en volhouden

Niet morgen, maar NU!

Volgens Piers Steel (Uitstelgedrag, 2014) hangt motivatie samen met verwachtingen, de waarde van het te behalen resultaat, de mate waarin iemand impulsiviteit vertoont en of er sprake is van uitstelgedrag.

Wat heb je hier aan? Door na te denken over de verschillende onderdelen kun je met meer inzicht werken aan het maken van gezonde keuzes, die je ontwikkelt tot goede nieuwe gewoonten.

Verwachtingen
Wanneer je vertrouwen hebt in je eigen slagingskansen, zul je eerder geneigd zijn om ergens aan te beginnen. En hoe vergroot je je slagingskansen? Koester geen onrealistische verwachtingen, en organiseer hulp van je omgeving - 'samen' maakt het makkelijker!

Waarde
Hoe belangrijker je het doel van de verandering vindt, hoe beter je gemotiveerd bent om er aan te werken. Zet daarom de voordelen van de nieuwe situatie op een rijtje en verdeel het grote doel in subdoelen. Zo kun je tijdens het veranderingstraject al genieten van de kleine stapjes van vooruitgang in de goede richting: gevoel, gedachte, gedrag.

Impulsiviteit
Verlies van goede voornemens en verleiding door oude dingen die slecht zijn voor het bereiken van je doel .. wie kent het niet?! Maak daarom een overzicht van kleine, concrete en haalbare stapjes; dat helpt je om focus te houden. Het behalen van kleine doelen geeft succeservaringen die je sterker maken om door te gaan tot het grote doel bereikt. En als het een keer niet lukt is dat niet zo erg; je gaat dan rustig verder met een ander stapje.

Uitstelgedrag
Hoe verder een doel in de toekomst ligt, hoe moeilijker het is om er aan te beginnen en serieus werk van te maken. Help jezelf daarom met een kortetermijnplanning van je kleine doelen. De druk van zo'n deadline kan je helpen om daadwerkelijk in actie te komen - formuleer dus dagelijkse doelen en houd zo je eigen motivatie levend!

Met Fit & Slank ontwikkel je een gezond eetpatroon waarbij je zelf jouw keuzes maakt en leert jouw eigen verantwoordelijkheid te nemen. Dat doen wij onder andere door in de groepscursus of Personal Coaching te werken aan je motivatie.

Dus: kom in beweging, en meld je aan .. niet morgen, maar nú! Wat houd je tegen?