Zalm met appel

Fris

Nodig voor 4 personen - Voorgerecht: 

  • 100 gr zalmsnippers
  • 1 appel
  • 100 ml griekse yoghurt 0% vet of magere kwark
  • peper
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 cm gember
  • 15 gr verse bieslook
  • 4 amuse glaasjes, schaal om te mengen

Bereiden:
Schep de zalm in de schaal en met bestrooi met wat peper. Voeg het sap van 1/2 citroen bij de zalm. Snij de appel in kleine blokjes en doe bij de zalm. Rasp ongeveer 1/2 cm gember boven de kom en schep de appel, zalm en gember goed door elkaar.
Maak de yoghurt of kwark aan met peper en zout en het sap van de andere halve citroen. Knip de bieslook in kleine stukjes en roer erdoor heen.
Vul de glaasjes met eerst een laagje yoghurt, dan een laagje zalm met appel, dan weer een laagje yoghurt en als laatste nog weer de zalm. Knip als laatste nog wat bieslook over de zalm.

Smakelijk.

Fit & Slank coach Brigitte Lemmen uit Herten (Roermond)