Huzarensalade

Voor 4 personen
  • 400 gr. bloemkool
  • 6 aardappels
  • 1 bouillonblokje
  • 150 gr. doperwtjes (diepvries)
  • 2 eetlepels cocktail uitjes
  • 150 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels slasaus halfvol
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • druppel zoetstof, tabasco en teentje knoflook
  • 3 gekookte eieren (voor garnering)
  • tomaat (voor garnering)

Bereiding:
Kook de bloemkool 10 minuten in water met het bouillonblokje.
Kook de geschilde aardappels, kook de doperwtjes en kook de eieren.
Laat alles afkoelen.
Prak de bloemkool en de aardappels fijn met een stamper of snijd het klein. Meng de slasaus halfvol/magere yoghurt wat zoetstof, tabasco en knoflook. Voeg de doperwtjes, hamblokjes, cocktail uitjes toe.
Doe dit mengsel op een schaal en garneer het met de gekookte eieren en tomaat.

Lekker bij de BBQ of op een zomerse dag met een kopje verse groentesoep