Ingrediënten:
- 100 gr aardbeien
- 50 gr rode bessen
- 100 gr frambozen
- sap van ¼ citroen
- 5 eetl magere yoghurt
- 4 eetl suiker
- 2 eetl magere kwark
Bereidingswijze:
- Was de aardbeien en frambozen, dep ze met keukenpapier droog en verwijder de kroontjes.
- Was de bessen en ris ze van de steeltjes.
- Wrijf de vruchten met het citroensap in een mixer fijn en giet de puree door een zeef zodat de pitjes achterblijven.
- Roer de suiker door de yoghurt en schep de vruchtenpuree erdoor.
- Roer de magere kwark romig en schep hem voorzichtig door het yoghurtmengsel.
- Schep het mengsel in een (stalen) kom of vorm en zet in de vriezer.
- Roer af en toe stevig om zodat er geen ijskristallen ontstaan.
- Schep, als het yoghurtijs bevroren is, met een ijsbolletjestang het ijs in 4 gekoelde glazen en garneer met een paar vruchtjes.