Yoghurt-fruit ijs

Fris toetje

Nodig:

  • 100 gr aardbeien
  • 50 gr rode bessen
  • 100 gr frambozen
  • sap van ¼ citroen
  • 5 eetl magere yoghurt
  • 4 eetl suiker
  • 2 eetl magere kwark

Was de aardbeien en frambozen, dep ze met keukenpapier droog en verwijder de kroontjes. Was de bessen en ris ze van de steeltjes. Wrijf de vruchten met het citroensap in een mixer fijn en giet de puree door een zeef zodat de pitjes achterblijven. Roer de suiker door de yoghurt en schep de vruchtenpuree erdoor. Roer de magere kwark romig en schep hem voorzichtig door het yoghurtmengsel. Schep het mengsel in een (stalen) kom of vorm en zet in de vriezer. Roer af en toe stevig om zodat er geen ijskristallen ontstaan. Schep, als het yoghurtijs bevroren is, met een ijsbolletjestang het ijs in 4 gekoelde glazen en garneer met een paar vruchtjes.

Eet smakelijk!

 

Fit & Slank coach Alwine Hoeben