Yoghurt-fruit ijs

Fris toetje

Ingrediënten:

  • 100 gr aardbeien
  • 50 gr rode bessen
  • 100 gr frambozen
  • sap van ¼ citroen
  • 5 eetl magere yoghurt
  • 4 eetl suiker
  • 2 eetl magere kwark

Bereidingswijze:

  • Was de aardbeien en frambozen, dep ze met keukenpapier droog en verwijder de kroontjes.
  • Was de bessen en ris ze van de steeltjes. 
  • Wrijf de vruchten met het citroensap in een mixer fijn en giet de puree door een zeef zodat de pitjes achterblijven. 
  • Roer de suiker door de yoghurt en schep de vruchtenpuree erdoor.
  •  Roer de magere kwark romig en schep hem voorzichtig door het yoghurtmengsel. 
  • Schep het mengsel in een (stalen) kom of vorm en zet in de vriezer.
  • Roer af en toe stevig om zodat er geen ijskristallen ontstaan. 
  • Schep, als het yoghurtijs bevroren is, met een ijsbolletjestang het ijs in 4 gekoelde glazen en garneer met een paar vruchtjes.