Wortelsoep

Iets anders, iets lekkers

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 ½ liter groenten bouillon
  • Ruim 500 gram winterwortelen
  • 4 aardappels
  • 1 grote ui
  • Teentje knoflook
  • Vloeibare bak en braad
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snij de wortels, aardappels en de ui. Die deze met een beetje vloeibare bakboter in een pan, even aanfruiten , knoflook persen en toevoegen, en vervolgens gaar laten stoven door er een beetje water aan toe te voegen.

Ondertussen maak je de groenten bouillon van 1 ½ liter water en drie bouillon blokken. Als de wortels, aardappelen en ui gegaard zijn ga je er met de staafmixer door totdat het een gladde massa is. Vervolgens voeg je dit mengsel toe aan de bouillon. Eventueel op smaak brengen met (knoflook)peper en zout.

Extra: ook lekker met kleine rundergehaktballetjes………

 

Smakelijk Eten,

 

Fit & Slank coach Yvonne Verhoeven