Wortelsoep

Iets anders, iets lekkers

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ½ liter groenten bouillon
  • Ruim 500 gram winterwortelen
  • 4 aardappels
  • 1 grote ui
  • Teentje knoflook
  • Vloeibare bak en braad
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Snij de wortels, aardappels en de ui.
  • Doe deze met een beetje vloeibare bakboter in een pan, even aanfruiten, knoflook persen en toevoegen en vervolgens gaar laten stoven door er een beetje water aan toe te voegen.
  • Ondertussen maak je de groenten bouillon van 1 ½ liter water en drie bouillon blokken.
  • Als de wortels, aardappelen en ui gegaard zijn ga je er met de staafmixer door totdat het een gladde massa is.
  • Vervolgens voeg je dit mengsel toe aan de bouillon.
  • Eventueel op smaak brengen met (knoflook)peper.
  • Extra: ook lekker met kleine rundergehaktballetjes.