Wortelsoep en pompoenpitten en feta

Tussendoor of als voorgerecht

Voor 4 personen

  • 500 g wortels of winterpenen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • stukje gember van 5 cm
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el appelciderazijn of citroensap
  • 8 el halfvolle melk
  • 1 tl cayennepeper
  • olijfolie
  • topping: pompoenpitten en/of feta


Voorbereiding:

  • Snipper de ui;
  • Snij de knoflook fijn of pers de knoflook;
  • Schil de gember en snijd klein;
  • Snijd de wortels/winterpenen in kleine stukjes
  • Kook 750 ml water en maak daarna de bouillon klaar.

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de ui samen met de knoflook in de pan. Voeg de wortels en gember toe aan de pan. Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en voeg de melk, cayennepeper en appelciderazijn/citroensap toe. Pureer de soep met een staafmixer en garneer eventueel met pompoenpitten en/of feta. 

Fit & Slank coach Judith Roelvink