Volkoren bami

Noodles

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 gram Conimex volkoren noodles (ongekookt)
  • 800 gram gesneden groenten naar keuze
  • 1 bak champignons in partjes
  • Kesbeke augurken
  • 500 gram filetlapjes á la minute in stukjes snijden (kipfilet kan ook)
  • 2 eetlepels olijfolie

De kruiden: (ik heb dit in veelvoud in een potje waarmee ik iedere keer bami maak)

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel laos (Thaise gember)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel ketoembar (korianderzaad)
  • ½ theelepel sereh (citroengras)
  • ½ theelepel koenjit (kurkuma)
  • ½ theelepel djinten (komijnzaad)
  • ¼ theelepel kaneel

Doe de kruiden in een kommetje en meng ze goed.

Bereidingswijze:

  • Doe de olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de stukjes vlees.
  • Nu alle gesneden groenten en champignons erbij en door elkaar roeren.
  • Doe de kruiden in de wok erbij en weer goed roeren. Zorg dat de groenten nog knapperig zijn, dus niet te lang.
  • Kook in de tussentijd te noodles gaar volgens etiket en giet ze af als ze gaar zijn. Ook deze gaan in de wok en roer nu alles door elkaar.
  • Snijd een paar augurkjes in stukjes en serveer dit bij de bami op je bord.