Beenham

Met geroosterde groenten en aardappelen

Ingrediënten:

  • 750 gram kleine aardappelen
  • 3 kleine uien
  • 250 gram bospeen
  • 1 koolrabi
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • takjes rozemarijn
  • 450 gram beenham

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de beenham in een ovenschaal met een klein beetje olie en bestrooi met wat peper en zout.
  • Zet de beenham in de voorverwarmde oven voor 1 uur.
  • Snijd de aardappelen en uien in partjes. Snijd de wortelen in schuine stukjes en snijd de koolrabi in   grote frieten.
  • Rasp de knoflook en meng deze met de rozemarijn en olie.
  • Meng dit met de gesneden aardappelen en groente en doe dit na 20 minuten bij de ovenschaal in.
  • Samen nog 40 minuten in de oven op 200 graden laten staan. Schep tussendoor het groentenmengsel nog een keer om.
  • Serveer het gerecht warm en decoreer nog met een takje rozemarijn. 

Fit & Slank coach Willy Woddema uit Venlo