Viscurry ovenschotel

Ingrediënten (voor 4 pers.):

  • 400 gram kabeljauwfilet

  • 250 gram sperzieboontjes, klein gesneden
  • 0,5 venkel, in reepjes gesneden
  • 5 tomaten, in partjes gesneden
  • 200 ml light kokosmelk
  • 2 el rode curry pasta 
  • 1 el maïzena 
  • Sap van een halve limoen 
  • 1 el vissaus
  • 10 kleine krielaardappeltjes met schil, klein gesneden
  • 1 ui, fijn gesnipperd 
  • 3 tenen knoflook  
  • Olijfolie
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Leg de groenten en aardappeltjes in een ovenschaal.
  • Doe de kokosmelk en curry pasta in een pannetje en verwarm het geheel.
  • Meng de maïzena met 2 el water en voeg dit samen met het limoensoep toe aan het currymengsel.
  • Verhit het geheel.
  • Giet het mengsel over de de groenten/aardappeltjes.
  • Zet de schaal in de oven.
  • Besprenkel de vis met olijfolie en kruid met peper.
  • Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en leg de vis op het mengsel.
  • Zet de ovenschaal nog voor 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  • Serveer de viscurry op een mooi bord.

 

Smakelijk eten!