Pittige paprika soep

Minder pepertjes is dus minder pittig.
  • 3 rode paprika’s (of zoete puntpaprika’s, vind ik nog smakelijker)
  • olijfolie (kan al met heel weinig)
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 2 rode pepertjes, zonder zaadjes, kleingesneden (heel fijn)
  • 500 gram ontvelde tomaten, kleingesneden
  • 0,5 ltr. Groentebouillon (bijv. van een blokje tuinkruidenbouillon)
  • versgemalen peper en zout.

In het recept staat dat je de paprika’s moet ontvellen, maar dit is niet perse nodig.
Paprika’s klein snijden en even koken, totdat ze een beetje zacht zijn. (of blancheren). In een beetje olijfolie de knoflook, de rode peper en gekookte paprikastukjes fruiten. Daarna de tomaten erbij, ca. 10 min. zachtjes laten pruttelen. Pureer de soep, breng op smaak met peper en zout en breng op de door jouw gewenste dikte middels de bouillon. Voor 4 personen.