Vegetarische zuurkoolschotel

Met appel, rozijn en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr zuurkool
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 appel
  • Handje rozijnen
  • 1 tl kerrie
  • 75 gr geraspte 30+ kaas
     

Bereidingswijze:

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de zoete aardappel gaar in water (10 minuten).
  • Giet de aardappelen af. Voeg eventueel een scheutje melk toe en stamp er een puree van.
  • De oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Kook de zuurkool een paar minuten in weinig water. Laat de zuurkool goed uitlekken. Doe de zuurkool in een ovenschaal. Meng er een theelepel kerrie door.
  • Snij de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.
  • Verdeel de zoete aardappelpuree over het zuurkoolmengsel en bestrooi met de geraspte 30+ kaas.
  • Bak de ovenschotel in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Hetty Schouten, Voedingscoach Fit & Slank Silvolde