Stamppot savooiekool

En spruitjes, prei en gehaktbal

Ingrediënten:

  • 200 gram gehaktballengehakt rund-kalfs gekruid.
  • 1 ei
  • 1.5 lepel mosterd
  • 150 gram prei
  • 150 gram Savooiekool
  • 150 gram spruiten
  • 1.5 lepel Fritelijn van Remia
  • 500 gram Stamppot aardappelen
  • peper.
  • kopje magere of halfvolle melk

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met een ei, de mosterd en een de helft van de prei. Maakt er gehaktballen van op gewenste grote.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
  • Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de spruitjes, savooiekool toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.
  • Giet de aardappelen, spruitjes, savooiekool en prei af. Stamp alles fijn en voeg er wat later de melk en een beetje peper bij. Serveer met de gehaktbal.

Tip: ook lekker  met geraspte 20+ kaas.