Rode bietensoep

Voor- of lunchgerecht

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 750 gram rauwe bieten
  • 500 ml groente of runderbouillon
  • Zwarte peper
  • Beetje kookroom light

 

Bereidingswijze:

  • Snipper twee uien en pers drie tenen knoflook uit.
  • Fruit ze samen in wat olijfolie of boter op laag vuur aan zonder te kleuren.
  • Schil intussen 750 gram rauwe bieten en snijd die in blokjes. Voeg die toe aan de ui en laat ze enkele minuten stoven.
  • Voeg dan 500 ml groente- of runderbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep ongeveer 25 minuten op laag vuur trekken, totdat de biet zacht is.
  • Pureer dan de soep en breng hem terug aan de kook. Afkruiden met wat zwarte peper en eventueel zout naar smaak.
  • Maak het geheel af met een klein scheutje room.