Spruitjes en champignons

Met seizoensgroenten

Nodig

  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 1 bak champignons
  • 300 gram spruiten
  • 2x (Zoete) aardappel
  • Remia friteslijn
  • Peper

Snij de (zoete) aardappel in kleine schijfjes en besprenkel ze met olie en bak ze voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, halverwege omdraaien.
Snij de kipfilet/kipdijfilet in stukjes en bak deze in een pan met vloeibare bak en braadboter tot dat ze gaar zijn. Maak de spruiten schoon en snij het kopje er vanaf. Kook de spruiten in een pan met water voor ca 10 minuten (afhankelijk van hoe hard/zacht je ze het lekkerst vindt). Snij de champignons in stukjes en bak deze in de pan met de kipfilet/kipdijfilet. Zodra de spruiten klaar zijn, giet je ze af en bak je ze nog even samen mee met de kip en champignons. Maak het af met versgemalen peper en verdeel over vier borden samen met de schijfjes (zoete) aardappel) en per bord en klein lepeltje Remia Friteslijn. 

Fit & Slank coach Judith Roelvink