Laat ook je bord stralen!

en geniet!

Eten is beleving. Daarom gaan we graag uit eten, we doen dat niet alleen om zelf niet te hoeven koken, we gaan voor de totale beleving. Vriendelijke bediening, lekker eten, gepresenteerd op een mooi opgemaakt bord. Immers het oog wil ook wat, sterker nog: Hoe mooier het bord is opgemaakt, hoe lekkerder het smaakt. Zeker weten!

In de cursus van Fit & Slank komt de beleving tijdens het eten uitgebreid aan de orde. Nu moeten mijn cursisten altijd lachen als ik het volgende vertel: “Ik presenteer een biefstuk altijd op een ander bord dan de stamppot”. Enige uitleg hiertoe is wel handig. Een mooi stukje vlees vraagt om een sjiek bord. Voor mij is dat een Wedgewood bord. Gepoleerd bestek erbij, mooi tafellaken …….. mmmmmm

Echter een stamppot serveren is gewoon duidelijke taal: een stevig bord zonder al te veel poespas. Mes en vork erbij. Klaar! Tja, en dan de feestdagen. Dan komt het servies van Oma-Oma uit de kast. Al 60 jaar oud, niet geschikt voor in de vaatwasser, maar wel met een gouden randje. Wat straalt het servies op de tafel.

Kortom, of je nu uit gaat eten of lekker thuis, geniet van de beleving. Of te wel maak van iedere maaltijd een feestje. Ik ben benieuwd naar jouw bordje!

Fit & Slank-voedingscoach Claudia Lange