Spiesjes van kip

knoflookbrood sinaasappel, spinazie & Feta

Voor 2 personen - ingrediënten:

  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • cayennepeper
  • 2 kipfilets van elk 120 gram
  • 2 dikke sneden volkorenbrood
  • 8 verse laurierblaadjes
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 100 gram jonge spinazie
  • 1 citroen
  • 1el balsamicoazijn
  • 20 gram feta

Bereiden

  1. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en stamp ze met een snuf zeezout fijn in een vijzel.
  2. Pel en pers de tenen knoflook en vermeng ze met 1 eetlepel olie, de azijn en een snuf cayennepeper door de rozemarijn.
  3. Snijd de kipfilet en het brood in blokjes van 2 cm, en hussel ze in een kom met de marinade goed door elkaar.
  4. Rijg de blokjes kip en brood om en om op vier korte houten spiesjes en doe hier en daar een blaadje laurier tussen.
  5. Zet de koekenpan op matig/hoog vuur en bak de spiesjes 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  6. Snijd intussen kapjes van de boven en onderkant van de (bloed)sinaasappels, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  7. Maak de spinazie aan met een kneepje citroensap en een scheutje olie, maak de borden op met de plakjes sinaasappel en de spinazie, en sprenkel er de balsamico over.
  8. Leg er de spiesjes op, kruimel de feta over en serveer er partjes citroen bij.

Fit & Slank coach Ger Deckers