Gegrilde asperges met zalm

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 200 g asperges, geschild en zonder harde onderkant (meer kan natuurlijk ook)
  • 100 g zalmmoot met huid
  • 100 g krielaardappeltjes met schil
  • 1 ei 
  • Peper
  • Olijfolie
  • Evt. knoflook

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg de asperges en aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie
  • Gril de asperges en aardappeltjes circa 20 minuten in de oven
  • Bak de zalm aan de kant zonder huid circa 3 minuten tot deze goudbruin is
  • Draai hem om en bak de andere kant nog een aantal minuten afhankelijk van de dikte
  • De zalm is klaar als deze lichtroze is en nog een beetje glazig aan de binnenkant
  • Pocheer het ei (lees bij de 'wist je datjes' hoe je dit doet)
  • Haal de huid van de zalm en serveer de vis op je bord
  • Serveer vervolgens de asperges, de aardappeltje en het ei erbij
  • Maak af met versgemalen peper 

 

Tip: Houd je van knoflook? Doe dan wat geperste knoflook over de asperges en aardappeltjes voordat je ze in de oven doet.

Eet smakelijk!