Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 200 g asperges, geschild en zonder harde onderkant (meer kan natuurlijk ook)
- 100 g zalmmoot met huid
- 100 g krielaardappeltjes met schil
- 1 ei
- Peper
- Olijfolie
- Evt. knoflook
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de asperges en aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie
- Gril de asperges en aardappeltjes circa 20 minuten in de oven
- Bak de zalm aan de kant zonder huid circa 3 minuten tot deze goudbruin is
- Draai hem om en bak de andere kant nog een aantal minuten afhankelijk van de dikte
- De zalm is klaar als deze lichtroze is en nog een beetje glazig aan de binnenkant
- Pocheer het ei (lees bij de 'wist je datjes' hoe je dit doet)
- Haal de huid van de zalm en serveer de vis op je bord
- Serveer vervolgens de asperges, de aardappeltje en het ei erbij
-
Maak af met versgemalen peper
Eet smakelijk!