Smaakvolle salade

Een voorproefje op de zomer 2 pers.

Ingrediënten

  • 400 gram veldsla
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook en olie (eventueel vervangen door knoflookolie)
  • Pijnboompitten (garnering)
  • Basilicum (garnering)
  • Oude kaas snippers (garnering)
  • Zongedroogde tomaten (garnering)
  • Vleesje / vis naar keuze

Bereidingswijze

Snij of pers de knoflook en voeg deze toe aan wat olie.

Snijd de courgettes in dunne plakken met de kaasschaaf, wrijf de plakken in met knoflookolie en bak beide zijden kort in de pan lichtbruin. Maak ondertussen het vlees of de vis naar keuze warm.

Leg op het bord een bedje van veldsla, leg hierboven op de courgette plakken en garneer dit met de gebakken pijnboompitjes, wat basiliium, zongedroogde tomaatjes (in kleine stukjes gesneden) en oude kaas snippers (probeer de hoeveelheid te beperken). Eetsmakelijk!