Shoarmabroodjes

Mmmmm...

Shoarmabroodjes met paddenstoelen en…voor 2 personen

Ingrediënten: shoarmabroodjes

  • 2 shoarmabroodjes (pitabroodjes)
  • 250 gram paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, shii-takes, cantharellen)
  • 1 prei
  • 1 tomaat in parten
  • 1 scheutje vloeibare boter
  • half bosje selderij
  • theelepel shoarmakruiden (of gyroskruiden)

 

Bereidingswijze: shoarmabroodjes

Maak de prei schoon en snijd in grove stukken van ongeveer 2-3 cm en daarna de stukken over de lengte in repen snijden. De prei in de boter bruin bakken. De paddenstoelen schoonmaken en in plakjes/stukjes snijden (niet te klein). Bak de paddenstoelen 10 minuten mee. Voeg de gesneden selderij en shoarmakruiden toe. Bak ondertussen de shoarmabroodjes in de oven/broodrooster volgens de verpakking. Snijd de broodjes open en vul met het paddenstoelenmengsel, de tomatenparten. Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus*

 

*Knoflooksaus: meng 1 deel Friteslijn met 1 deel magere kwark. Voeg 4 uitgeperste tenen knoflook toe, wat peper en vers gesneden bieslook.

 

Ingrediënten: courgette met ei

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 1 scheutje vloeibare boter
  • 1 eetlepel pesto (groen)
  • peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze: courgette met ei

Schil de courgette (met een dunschiller) en snijd deze in kleine stukjes. Doe de boter in de pan totdat deze goed warm is en voeg dan de courgette toe. Laat dit gaar smoren in 20 minuten met het deksel op de pan. (Roer af en toe door.) Voeg peper, nootmuskaat en pesto toe. Nog een paar minuten doorwarmen. Kook de eieren en serveer deze in parten bij de courgette.

 

Eet smakelijk! Karin Rutgers uit Waalwijk