Kalkoenfilet

Smakelijk eten!

Kalkoenfilet in pittige tomatensaus

Ingrediënten (4pers)

  • 4 kalkoenfilet (100gr)
  • Peper en zout
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 12 tomaten
  • 3 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 3 tl sojasaus
  • 3 tl sambal
  • Italiaanse kruiden

Kruid de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de kalkoenfilet gaar in ongeveer 10 min.

Neem de ui, knoflook en tomaten. Mix dit met een staafmixer of blender tot een gladde saus. Doe de sojasaus en de sambal er bij. Breng het geheel op smaak door peper en zout en Italiaanse kruiden toe te voegen.

Bak de courgette in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Als de courgette bijna gaar is, doe dan de saus er bij. Breng het geheel aan de kook en laat het nog even inkoken. Giet evt. het overtollige vocht af.

Serveer dit alles met heerlijke krieltjes of gekookte aardappelen. De saus kan ook als basis voor pastasaus gebruikt worden.

Tip: maak een extra portie en vries dit in.

 

Fit A& Slank coach Heidi Bakker