Selderij- & Sinaasappelsalade met zwarte olijven

Lekker met warm weer.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 475 gram selderijplakjes
  • 4 sinaasappels
  • Sap van halve citroen
  • 110 gram yoghurt
  • 2 el druivenpitolie
  • Versgemalen peper
  • 40 gram gehakte olijven voor de garnering

Bereidingswijze:

  • Blancheer de selderij 2 minuten, in kokend water.
  • Spoel af onder koud water en laat uitlekkken.
  • Pel de sinaasappels en verwijder het witte vel en de vliesjes. Snijd hem in partjes. Snijd de partjes in dobbelsteentjes.
  • Knijp de restjes uit en meng het sinaasappelsap dan met het citroensap, de yoghurt en de olie.
  • Kruid naar smaak met  peper.
  • Meng de sinaasappelpartjes en selderij met de dressing en doe ze in glazen.
  • Strooi de gehakte olijven erover.