Selderij- & Sinaasappelsalade met zwarte olijven

Lekker met warm weer.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 475 gram selderijplakjes
  • 4 sinaasappels
  • Sap van halve citroen
  • 110 gram yoghurt
  • 2 el druivenpitolie
  • Zout en versgemalen peper
  • 40 gram gehakte olijven voor de garnering

Bereidingswijze

Blancheer de selderij 2 minuten, in kokend gezouten water. Spoel af onder koud water en laat uitlekkken.

Pel de sinaasappels en verwijder het witte vel en de vliesjes. Snijd hem in partjes. Snijd de partjes in dobbelsteentjes. Knijp de restjes uit en meng het sinaasappelsap dan met het citroensap., de yoghurt en de olie. Kruid naar smaak met zout en peper. Meng de sinaasappelpartjes en selderij met de dressing en doe ze in glazen. Strooi de gehakte olijven erover.

Lekker met warm weer.