Gevulde zoete aardappel in Mexicaanse stijl

Ingrediënten (voor 4 pers.):

  • 100 g mais (gekookt of ingeblikt)

  • 400 g zoete aardappel
  • 60 g ui
  • 2 rode paprika
  • 200 g kidneybonen
  • 400 g Tomaat in blik
  • 1 tl koriander
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayenne peper rood
  • 1 tl zwarte peper
  • Olijfolie 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en prik ze in met een vork. Smeer de schil in met olijfolie en verpak de aardappel losjes in aluminiumfolie. Leg ze op een bakplaat en bak ze 45 minuten.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de paprika. Als de groenten zacht zijn, voeg dan de tomaten, bonen, mais en kruiden toe en kook het geheel tot de saus indikt.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en leg deze op een bord. Snijd de aardappel doormidden, maar niet helemaal. Vul de aardappel met het mengsel en bestrooi het gerecht met koriander.

 

Eet smakelijk!