Salade met aardappel

Gerecht voor 3 personen
  • 6 hele gekookte aardappelen
  • 1 zakje gemengde rucola sla
  • ½ courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 bakje kastanje champignons
  • ½ pakje magere gerookte spekblokjes
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 100 gram geitenkaas
  • Honing mosterd dressing (1/3 magere yoghurt, 2/3 halfvolle slasaus, mosterd en honing)
  • 70 gram ongezouten, ongebrande walnoten

Kook de aardappelen gaar, laat ze afkoelen en snijdt ze vervolgens in kleine blokjes. Bak de champignons en de spekblokjes samen in een pan en laat deze, nadat ze goed zijn gebakken, ook afkoelen. Snijdt vervolgens de paprika, courgette en gerookte kipfilet in kleine stukjes. Doe dit alles in een grote schaal en meng het door elkaar. Meng daarna de gemengde rucola sla en geitenkaas erdoor heen en voeg tot slot de dressing en de noten toe.

Tip: voeg eventueel tomaat of rode paprika toe of vervang de honing mosterd saus door een basis yoghurtdressing (1/3 magere yoghurt, 2/3 halfvolle slasaus en beetje zoetstof en peper) 

 

Van Fit & Slank coach Lilian Louwhoff