Rode kool steaks

Met feta

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 rode kool
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes
  • 200 gram feta
  • 25 gram gehakte walnoten
  • 1 Spaanse peper en 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Balsamico azijn

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 gradenSnijd de kool in plakken van 1 cm dik ( ik had er 6, ruim voldoende voor 4 personen)
  • Meng de olijfolie, honing en balsamico azijn in een kom. Voeg de gehakte walnoten, de fijngesneden Spaanse peper en knoflook toe. Snijd het ontbijtspek in stukjes  en hak de peterselie en roer dit ook door het mengsel.
  • Leg de rode kool plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel het mengsel over de plakken.
  • Zet de rode kool 40 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en verdeel de fijngesneden feta erover en zet het ongeveer 5-10 minuten terug in de oven. Check eventueel of de rode kool gaar is.
  • Heerlijk met aardappel-pastinaak puree.