Ben jij realistisch?

Stap voor stap je doel bereiken

We willen allemaal zo snel.

Als we eenmaal hebben besloten dat er iets moet veranderen, dan willen we het liefst dat het gisteren is gerealiseerd. En natuurlijk begrijp ik wel dat we dat zo snel mogelijk willen. Maar je mag jezelf echt de vraag stellen, is dat realistisch?

 

Is het realistisch om 10 kilo af te vallen in een maand. Is het realistisch om een marathon te rennen in een maand. Is het realistisch om in een maand je haar van kort naar haar tot op je kont te laten groeien. Is het realistisch om …….We weten allemaal dat het zo niet werkt, maar waarom stellen we dan zulke hoge verwachtingen aan onszelf? En natuurlijk kunnen er voor bepaalde zaken wat kunstgrepen ingezet worden, maar het is nog steeds niet realistisch.

 

We kunnen extensions in ons haar laten zetten om langer haar te krijgen. Een marathon rennen in een maand zal lastig zijn (nu druk ik me heel voorzichtig uit)

We kunnen 10 kilo in een maand afvallen door nauwelijks te eten of op een niet natuurlijke manier te eten (lees, pillen, poeders etc.) Of we kunnen een maagverkleining ondergaan op verschillende manieren (daar plaats ik wel de kanttekening dat het voor sommige mensen echt de laatste strohalm is), maar is het realistisch. Wat kost het ons om met kunstgrepen aan de slag te gaan?

Een pilletje, een poedertje, repen, ja er schijnt zelfs koffie te zijn waarvan je afvalt, we geven er geld aan uit als water, zonder na te denken. Ook een operatie kost veel geld, misschien niet direct, maar wel indirect. De kosten van zo’n operatie zijn echt niet misselijk.

Maar wat levert het ons op? Is het blijvend? 

NEE, niet voor iedereen. Ik ken genoeg mensen die alles wat hierboven staat beschreven hebben ondergaan en helaas weer terug bij af zijn. Hoe komt dat dan? Veelal omdat deze mensen niets geleerd hebben. Dus laten we eens met beide benen op de grond gaan staan en weer eens realistisch worden. Want laten we eerlijk zijn, als dit allemaal zou werken dan zou toch niet meer dan de helft van de Nederlandse bevolking overgewicht hebben.