Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 zak gesneden rode kool (300 gram)
- 1 el zonnatura abrikozen jam (met minder suiker)
- 8 abrikozen (blik, Del Monte)
- 1 appel
- 1 winterpeen
- 2 eetlepels bieslook (vers of uit een potje)
- 2 el olijfolie
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 el mosterd
- 30 gr geblancheerde amandelen
- 150 gr feta of blauwaderkaas
Bereidingswijze:
- Verwijder het klokhuis van de appel, en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Schil de wortel en rasp grof
- Snijd de bieslook fijn
- Snijd de abrikozen in reepjes
- Meng de abrikozen, appel, wortel en bieslook met de rode kool in een schaal
- Maak een dressing van de olie, azijn , mosterd en abrikozenjam en meng door de salade
- Hak de amandelen grof en strooi over de salade
- Verkruimel de kaas over de salade
- Meng alles nogmaals goed door elkaar