Rode kool salade

Heerlijk en zo gemaakt!

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 zak gesneden rode kool (300 gram)
  • 1 el zonnatura abrikozen jam (met minder suiker)
  • 8 abrikozen (blik, Del Monte)
  • 1 appel
  • 1 winterpeen
  • 2 eetlepels bieslook (vers of uit een potje)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 30 gr geblancheerde amandelen
  • 150 gr feta of blauwaderkaas

Bereidingswijze:

  • Verwijder het klokhuis van de appel, en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • Schil de wortel en rasp grof
  • Snijd de bieslook fijn
  • Snijd de abrikozen in reepjes
  • Meng de abrikozen, appel, wortel en bieslook met de rode kool in een schaal
  • Maak een dressing van de olie, azijn , mosterd en abrikozenjam en meng door de salade
  • Hak de amandelen grof en strooi over de salade
  • Verkruimel de kaas over de salade
  • Meng alles nogmaals goed door elkaar