Ratatouille

Groente en nog eens groente

Ingrediënten: groene courgette, gele courgette, aubergine, ui, tomaat en venkel

Olijfolie, 2 teentjes knoflook, peper en zout.

Extra nodig: ovenschaal

Bereidingswijze:

De groenten in dunne plakjes snijden en om en om in ovenschaal rechtop zetten tot schaal vol is. Meng drie eetlepels olijfolie met de uitgeperste knoflook en zout en peper door elkaar en lepel dat over de groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en prik hier enkele gaatjes in. Zet de groenten in de oven op 180 graden en bak dit tot het gaar is. Ongeveer 60 tot 90 minuten afhankelijk van hoe dun de groenten gesneden zijn.
Variatie 1. Stapel tussen de groenten plakjes chorizo (hier wordt het uiteraard minder slank van)
Variatie 2. Bedek de bodem van de oven schaal met risotto voor dat de groenten er in gaan.
Variatie 3. Stapel tussen de groentes schijfjes aardappel
Variatie 4. Kruimel geitenkaas of mozzarella met basilicum over de groenten en laat nog een paar minuutjes mee bakken.

Eet smakelijk! Fit & Slank coach Marjan Nell