Quiche met groenten

Zonder bladerdeeg

Lekker als lunch of als hoofdgerecht voor 4 personen!

  • broccoli - 1 (550 gram)
  • courgette - 1
  • rode ui - 1
  • olie om in te bakken
  • oregano - 2 takjes
  • kookroom light - 200 gram
  • ei - 5
  • grove peper
  • zachte geitenkaas - 70 gram (evt andere soort kaas – feta/ mozzarella)
  • optie: extra toevoegen hamreepjes of kipfiletreepjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de broccoli in roosjes, de courgette in partjes, de rode ui in halve ringen. Bak de broccoli, courgette en ui met een beetje olie in een hapjespan beetgaar. Wil je er ham of kipfilet aan toevoegen dan bak je deze ook heel eventjes mee. Snijd ondertussen de blaadjes van de oregano in kleine stukjes.

Kluts de kookroom light en de eieren door elkaar en voeg wat grove peper toe. Schep de zongedroogde tomaatjes en de oregano door het groentemengsel en schep dit in een flexibele taartvorm. (heb je geen flexibele taartvorm gebruik dan bakpapier in je taartvorm, zodat je de taart er makkelijk uit kunt krijgen)

Brokkel de zachte geitenkaas/feta/mozarella over de groenten en giet vervolgens het eimengsel over de quiche. Bak de gezonde quiche in 30 minuten gaar in de oven.

Fit & Slank coach Judith Roelvink in Denbosch en omgeving