Bodem van zoete aardappels

Quiche met spinazie en geitenkaas

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels, geschild en in dunne plakjes geschaafd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 losgeklopte eieren
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 125 ml slanke kookroom (7% vet)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 600 g verse spinazie

Bereidingswijze:

  • Quichevorm, bekleed met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hussel de pakjes zoete aardappel om met 2 eetlepels olijfolie.
  • Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over elkaar in de quichevorm.
  • Bak de aardappelbodem ca 15 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de eieren met de rozemarijn, knoflook, room en geitenkaas.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Schep de spinazie door het eiermengsel en breng op smaak met peper. Giet het mengsel op de aardappelbodem en bak in de oven ca. 45 min gaar en goudbruin.