Bodem van zoete aardappels

Quiche met spinazie en geitenkaas

Quiche bodem van zoete aardappels

  • 2 zoete aardappels, geschild en in dunne plakjes geschaafd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 losgeklopte eieren
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 125 ml slanke kookroom (7% vet)
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 600 g verse spinazie

Quichevorm, bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hussel de pakjes zoete aardappel om met 2 eetlepels olijfolie. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over elkaar in de quichevorm. Bak de aardappelbodem ca 15 minuten in de oven. Meng ondertussen de eieren met de rozemarijn, knoflook, room en geitenkaas. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken. Schep de spinazie door het eiermengsel en breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel op de aardappelbodem en bak in de oven ca. 45 min gaar en goudbruin.

Lekker met een groene salade. Fit & Slank coach Alwine Hoeben