Puntpaprika's met tonijn

Heerlijk gevuld

Voor 4 personen

Ingrdienten:

  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 2 tomaten
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 370 g tonijnmoot in water (blikje à 185g)
  • 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.
  • Snijd de tomaat fijn en voeg toe met de tijm. Breng pittig op smaak met peper en zout.
  • Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg toe.
  • Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met de rest olijfolie.
  • Zet de paprika's in een ovenschaal en bak ca. 15 min.
  • Snijd de peterselie fijn en bestrooi de paprika's met de peterselie.