Pompoenstamppot

Voor 31 oktober

 

  • 1 grote pompoen
  • 850 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • naar smaak peper 

Bereidingswijze:   


Snij de geschilde aardappelen en kook die bijna gaar.
Schil ondertussen de pompoen en snij ook die in kleine stukjes, en voeg dat dan bij de aardappelen.
Doe de vloeibare boter of olie in de pan en fruit daarin de gesnipperde ui en knoflook.
Voeg Ras el Hanout, peper en cayennepeper toe en laat dit even smoren.
Als de aardappelen en de pompoen gaar zijn giet je het af en stamp het geheel tot een stamppot.
Doe dan het uienmengsel erbij, zonder het vet uiteraard en lepel dat door de stamppot heen.

Dien het mooi op :)

Tip: meng bijvoorbeeld kipgehakt bij het ui/knoflook mengsel en rul dit mee. Je kunt dit gerecht ook van tevoren maken en het ’s avonds in een schaal in de oven opwarmen.

 

Eet smakelijk.

Margareth Nederstigt – voedingscoach Fit & Slank te Lisse