Pompoensoepje

Genieten

Ingrediënten:

  • 1 eetbare pompoen
  • 1 winterpeen
  • gesnipperde ui
  • knoflookteentje geperst
  • scheutje olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • tabasco (een paar druppels)
  • gemalen komijn
  • peper
  • kookroom light

Bereidingswijze:

  • Schil de pompoen en de peen en snijd ze in stukjes.
  • Fruit de ui en het teentje knoflook in de olijfolie.
  • Voeg de stukjes pompoen toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de bouillon en de laurierbladeren toe.
  • Laat het geheel 20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Verwijder de laurierbladeren en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg een paar druppels tabasco toe en breng op smaak met de gemalen komijn en peper.
  • Garneer eventueel met een klein beetje kookroom light.
  • TIP: een pompoen schillen is best een uitdaging! Leg daarom de pompoen, in zijn geheel, vooraf een minuut of 10 in kokend water. Je zult zien dat je daarna de schil er heel eenvoudig van af kunt schillen.