Zondagmiddag dip?

Geniet ervan!

Neem een lekkere kop eigen gemaakte soep

Zondag, relax dag. Je slaapt lekker lang uit, je neemt een uitgebreider ontbijtje. Ik neem vaak een meergranen afbakbroodje, gekookt eitje erop, kopje koffie en nog een schoon gemaakte sinaasappel en een klein bakkie yoghurt. Een goed begin van de dag al zeg ik het zelf.

Maar dan rond een uur of twee krijg ik toch wel weer trek. En wat neem je dan, een broodje, die heb ik al op, en ja om nu weer een bakje yoghurt te nemen daar heb ik niet zo veel zin in. Ik heb zin in wat hartigs. Een stukje worst of een kaasje ….. Nee dat valt niet binnen het Fit & Slank leefstijl programma.

Om dit tijdstip maak ik meestal een lekkere pan soep. Wat ligt er nog in de koelkast voor groente of ik neem een zakje kant en klare soepgroente. Een pan water opzetten met de groente erin en een bouillon blokje erbij, de ene keer tomaat en de andere keer kippenbouillon even laten doorkoken zodat de soepgroente gaar is. Eventueel nog even de staafmixer in de pan, en klaar is mijn soep.  

Heerlijk wat hartigs, direct weer wat groente binnen en het stilt de honger. Zelf maak ik graag lekker veel soep zodat ik maandag ook nog een kopje soep heb voor als ik thuis kom en trek heb. Geniet ervan!