Pompoensoep

Pompoensoep voor 4 personen
  • 1 fles pompoen
  • 2 uien (fijn gesneden)
  • 2 tenen knoflook (uitpersen)
  • rode peper (fijn gesneden zonder zaadjes)
  • gember (duimpje)
  • 1 liter bouillon
  • komijnpoeder (1 theelepel)
  • kokosmelk (100 ml)
  • koriander verse (naar smaak)

Pompoen door midden snijden en de pitten eruithalen met een lepel. Snij de pompoen met schil in kleine blokjes. Olijfolie in de pan ui, knof, rode peper en gember toevoegen en even laten bakken. Dan de pompoen toevoegen en de komijn poeder, voeg vervolgens een liter water en 2 bouillonblokjes toe. Laat met deksel op de pan half uurtje staan totdat de pompoen zacht is. Vervolgens in keukenmachine of met de staafmixer pureren. Maak op smaak met peper en zout en voeg de kokosmelk toe. Garneer met verse koriander.

Eet smakelijk!