Pompoenlasagne

Met magere gehakt en spinazie

Voor 4 personen

Ingrediënten: 

  • 400 gram mager gehakt
  • 350 gram pompoenlasagnebladen
  • 1 paprika (rood of oranje), gesneden
  • 1 rode ui, gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 400 gram verse spinazie, gewassen
  • 1 bakje Philadelphia met bieslook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Handje 30+ geraspte kaas
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt, gekruid met peper, rul. Neem een andere pan en fruit de ui, knoflook en paprika en voeg de spinazie toe. Warm het geheel op tot de spinazie geslonken is. Voeg daarna de tomatenpuree en Philadelphia toe en warm het geheel op en doe als laatste het gehakt bij de saus.
  • Neem een ovenschaal, vet deze in met wat olie en bedek de bodem met een laagje saus. Wissel vervolgens bladeren en saus af. Eindig met een laag saus en maak af met wat geraspte kaas. Zet de schaal circa 35 minuten in de oven.