Patatje Carbonara

Een heerlijk en snel eenpansgerecht. Perfect om restjes groenten op te maken.  

Ingrediënten (voor 4 pers.): 

• 400 gram krieltjes (voorgekookt) 

• 300 gram hamblokjes 

• 1 rode puntpaprika 

• 2 stengels bleekselderij 

• 1 zak wortelnasi (400 gram) • 1 komkommer 

• 3 eieren 

• Paprikapoeder 

• Knoflookpoeder 

• Uienpoeder 

• Olijfolie 

 

 Bereidingswijze: 

• Schil de bleekselderij en snijd ze in dunne boogjes. 

• Snij de puntpaprika in dunne reepjes. 

• Krieltjes bakken in een beetje olijfolie, circa 8 minuten zodat ze warm en bruin zijn. 

• Kruiden met paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder. 

• Groenten en hamblokjes toevoegen en meebakken tot ze warm en gaar zijn. 

• 3 eieren loskloppen in een kommetje, peper naar smaak en toevoegen aan aardappel/groenten/hammengsel. 

• Omscheppen totdat eieren gestold zijn en meteen serveren. 

• Eventueel Parmezaanse kaas of 30+ geraspte kaas er over heen strooien 

• Lekker met komkommersalade.