Ovenschotel met tonijn

Met aardappel, broccoli en courgette

4 personen

Ingrediënten:

  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 grote broccoli (750 gram)
  • 1 courgette
  • 2 blikjes a 160 gram tonijn (op water)
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl oregano
  • 75 gram geraspte 30+ kaas
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook de broccoliroosjes 4 minuten voor in wat water.
  • Verwarm de gezeefde tomaten in een pannetje en breng op smaak met oregano en peper. Giet de blikjes tonijn af, houd ¼ blikje apart en roer de rest van de tonijn door de tomatensaus.
  • Snijd de courgette in plakjes en halveer deze. Bak de plakjes courgette in een koekenpan met olijfolie aan.
  • Doe de aardappelschijfjes en afgegoten broccoliroosjes bij de courgette bij en roer dit even door.
  • Doe het aardappel/groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de tonijnsaus hierover. Bestrooi het met de achtergehouden tonijn en de geraspte kaas.
  • Zet de tonijnschotel 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.

Hetty Schouten, Voedingscoach Fit & Slank Silvolde