Heerlijke tomatensoep

VERS

Ingrediënten

  • 1 kilo gemengde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm
  • 1 ui
  • olijfolie
  • basilicum
  • 500 ml bouillon
  • scheutje ketjap
  • peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in een ovenschaal. Giet hier een scheutje olijfolie overheen en leg er de takjes verse tijm overheen. Zet het 20-25 minuten in de oven.

Snijd de ui en knoflook fijn. Zet de pan op het vuur en fruit in een klein beetje olie de knoflook en ui. Voeg vervolgens de tomaten (zonder de tijm) en de bouillon toe. Laat even doorkoken en haal de pan van het vuur. Mix het geheel met een staafmixer tot het een mooie soep is. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de basilicum fijn en meng dit door de soep heen. Voeg nog wat peper en ketjap toe voor de smaak!

Eet smakelijk