Heerlijke tomatensoep

Vers :)

Ingrediënten:

  • 1 kilo gemengde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm
  • 1 ui
  • olijfolie
  • basilicum
  • 500 ml bouillon
  • scheutje ketjap
  • peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in een ovenschaal.
  • Giet hier een scheutje olijfolie overheen en leg er de takjes verse tijm overheen. Zet het 20-25 minuten in de oven.
  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Zet de pan op het vuur en fruit in een klein beetje olie de knoflook en ui.
  • Voeg vervolgens de tomaten (zonder de tijm) en de bouillon toe.
  • Laat even doorkoken en haal de pan van het vuur.
  • Mix het geheel met een staafmixer tot het een mooie soep is.
  • Zet de pan terug op het vuur. Snijd de basilicum fijn en meng dit door de soep heen. Voeg nog wat peper en ketjap toe voor de smaak.