Ovenschotel met rode kool

Anders dan anders

Voor 3 à 4 personen:

Ingrediënten:

  • grote pot rode kool (met appeltjes)
  • 1 dikke ui
  • 1 flinke prei
  • teentje knoflook
  • 300 à 400 gram mager rundergehakt
  • aardappelpuree van 9 à 12 aardappels, scheutje halfvolle melk en beetje nootmuskaat
  • 1 eetlepel paneermeel
  • vloeibaar margarine
  • peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de puree. Snipper de ui en snij de prei fijn, pers het teentje knoflook. Verhit een koekenpan met een beetje vloeibaar margarine en rul het gehakt gaar. Voeg de ui, prei en knoflook toe, en bak deze kort mee. Breng op smaak met peper. Laat ondertussen de rode kool goed uitlekken in een vergiet.
  • Neem een ovenschaal en maak laagjes: eerst het gehaktmengsel, dan de rode kool en tenslotte de aardappelpuree. Verdeel het paneermeel over de puree en doseer een beetje vloeibaar bak- en braadproduct over de schotel. Gaar de schotel ongeveer 25-30 minuten, op 180 graden en in het midden van de voorverwarmde oven.