Munt-doperwtensoep

Anders lekker

Hoe zorg je ervoor dat je met een vriendenweekend toch nog gezond eet? Precies, zelf koken! Diverse maaltijden werden er geserveerd waaronder deze heerlijke munt-doperwtensoep met gebakken spekjes. Mmm verrassend anders!


Wat heb je nodig voor 4 personen?

450 gram doperwten, 1 grote witte ui, 1/2 teentje(s) knoflook, 750 ml kippenbouillon, verse munt (garnering) en 100 gram spekjes

Snijd de ui in halve ringen en zet een grote pan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een klein beetje olijfolie en fruit de uienringen. Hak de munt en de knoflook fijn. Voeg driekwart van de munt toe aan de uien, breng op smaak met peper en zout. Voeg wanneer de uienringen glazig zijn ook de knoflook toe en bak nog even mee. Verwarm de bouillon. Voeg de doperwten toe aan het uienmengsel en bak een minuutje mee. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.

Laat de erwten ongeveer tien minuten koken totdat ze gaar zijn. Bak ondertussen in een droge pan de spekjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Pureer met een staafmixer tot een soep en breng eventueel extra op smaak met peper, zout en tot slot de munt. Garneer de soep met de gebakken spekjes. Eet smakelijk!

 

Fit & Slank coach Jildou Tolsma