Munt-doperwtensoep

Anders lekker

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 450 gram doperwten
  •  grote witte ui
  • 1/2 teentje(s) knoflook
  • 750 ml kippenbouillon
  • verse munt (garnering)
  • 100 gram spekjes

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui in halve ringen en zet een grote pan op middelhoog vuur.
  • Verwarm hierin een klein beetje olijfolie en fruit de uienringen.
  • Hak de munt en de knoflook fijn.
  • Voeg driekwart van de munt toe aan de uien, breng op smaak met peper..
  • Voeg wanneer de uienringen glazig zijn ook de knoflook toe en bak nog even mee. Verwarm de bouillon.
  • Voeg de doperwten toe aan het uienmengsel en bak een minuutje mee.
  • Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
  • Laat de erwten ongeveer tien minuten koken totdat ze gaar zijn.
  • Bak ondertussen in een droge pan de spekjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Pureer met een staafmixer tot een soep en breng eventueel extra op smaak met peper en tot slot de munt.
  • Garneer de soep met de gebakken spekjes.