Risotto

Met champignons en spinazie

Voor 2 personen

Benodigdheden:

  • 100 gr. risottorijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr. champignons
  • 200 gr. verse spinazie
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 40 gr. geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino romano

Bereidingswijze:

  • Breng 600 ml water aan de kook met het  bouillonblokje erin.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan fruit de ui en de knoflook aan. (Niet laten aanbranden, want dan gaat de knoflook bitter smaken).
  • Voeg de risottorijst toe en laat deze glazig worden in ongeveer 2 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg telkens een scheut bouillon toe en als de bouillon is opgenomen door de rijst, voeg je de volgende scheut  bouillon toe. Dit duurt ongeveer 20 minuten in totaal, dan is de rijst smeuïg.
  • Maak tijdens het maken van de risotto de champignons schoon en snij deze in 4e of in plakjes wat je zelf wil.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een wok en voeg hier de champignons in toe en bak deze gaar. Voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de spinazie.
  • Als de risotto gaar is voeg je 30 gr. van de geraspte kaas toe en breng verder op smaak met peper.
  • Schep wat risotto op het bord en verdeel de gewokte groenten erover heen. Garneer af met wat kaas.