Wortelsoep met kerrie

Lunch soepje

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 kg wortelen
  • 1 el kerriepoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • 1l bouillon
  • 200ml magere kwark
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Snijd de wortelen in grove stukken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien.
  • Voeg dan de wortelen, kerriepoeder en cayennepeper toe en bak alles 5 minuten omscheppend mee.
  • Giet vervolgens de bouillon erbij. Leg de deksel half op de pan en kook de soep tot de groente zacht zijn. Dit is ongeveer 15-20 minuten.
  • Pureer de soep helemaal tot een glad mengsel en breng indien nodig op smaak met wat peper.
  • Voeg op het laatst de kwark toe, zorg dat de soep hierna niet meer kookt.