Lente stamppot

Makkelijk en anders

INGREDIENTEN; 

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram bloemkool
  • 300 g spinazie of raapstelen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 100 gram feta
  • 250 gram gemengde paddestoelen of champignons 
  • 30 gram peterselie
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram hazelnoten


Bereidingswijze:

Kook de aardappelen en bloemkool gaar en stamp ze door elkaar. Stamp vervolgens de raapstelen of spinazie en gebakken ui en preiringen erdoor. 

Bak de paddestoelen, strooi er gehakte peterselie over en serveer deze erbij.

Breng het geheel op smaak met kruiden ( peper en zout) en maak het af met gehakte radijs en hazelnoten en verkruimelde feta. Lekker erbij geroosterde bietjes uit de oven met balsamico.  

Smakelijk eten van Fit & Slank coach Marleen van den Hurk uit Eindhoven