Lente Peultjessalade

Mmmmm

Lente Peultjessalade (op de foto is dit voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram peultjes p.p.
  • Halve rode/ gele paprika p.p.
  • 2 middelgrote tomaatjes p.p.
  • Halve rode uit p.p.
  • 40 gram hüttenkäse p.p./ 40 gram feta light p.p.
  • Basilicum
  • Maximaal 2 eetlepels p.p. dressing van 1 deel olie en 2 delen balsamico azijn met gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel een beetje Stevia

Bereidingswijze:

  • Indien nodig de peultjes van het bovenste steeltje ontdoen
  • Blancheer de peultjes 3 minuten
  • Snij de tomaatjes en de paprika in stukjes
  • Snij de rode ui in ringen of halve ringen
  • Bereid de dressing en klop deze op met een garde
  • Leg de groenten samen in een schaal en maak ze leuk op
  • Doe de hüttenkäse of feta eroverheen en garneer af met een paar takjes basilicum
  • Als laatste de dressing toevoegen en eventueel nog wat gedroogde kruiden over het geheel heen strooien.