Lente Peultjessalade

Mmmmm

Lente Peultjessalade (op de foto is dit voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 100 gram peultjes p.p.
  • Halve rode/ gele paprika p.p.
  • 2 middelgrote tomaatjes p.p.
  • Halve rode uit p.p.
  • 40 gram hüttenkäse p.p./ 40 gram feta light p.p.
  • Basilicum
  • Maximaal 2 eetlepels p.p. dressing van 1 deel olie en 2 delen balsamico azijn met gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel een beetje Stevia

Bereiding:

  • Indien nodig de peultjes van het bovenste steeltje ontdoen
  • Blancheer de peultjes 3 minuten
  • Snij de tomaatjes en de paprika in stukjes
  • Snij de rode ui in ringen of halve ringen
  • Bereid de dressing en klop deze op met een garde
  • Leg de groenten samen in een schaal en maak ze leuk op
  • Doe de hüttenkäse of feta eroverheen en garneer af met een paar takjes basilicum
  • Als laatste de dressing toevoegen en eventueel nog wat gedroogde kruiden over het geheel heen strooien.

Lekker als lichte maaltijd voor het sporten of als lunch! Serveer met één of twee sneeën geroosterd volkoren brood