Lekkere pompoensoep

Mmmmm...
  • 1 pompoens
  • 1 uit
  • Kookroom light
  • Groentebouillon blokje
  • 250 gram aardappels
  • Peper
  • Olijfolie
  • Lente-uitjes
  • Bereiding van de pompoensoep
  1. Om de pompoen makkelijk te kunnen snijden kun je hem eerst in grove stukken 30 min in de oven leggen (180°).
  2. Schil de pompoen (even laten afkoelen want hij is erg warm als die uit de oven komt)
  3. Uitje fruiten in een beetje olijfolie. Mocht je er aardappels in doen: schillen en ook mee fruiten met de uitjes. 1,5 liter water erbij. Daarna de pompoen en het groentebouillonblokje toevoegen.
  4. Als de aardappel gaar is (deze zorgt voor meer binding)
  5. Een scheutje slankroom light erbij en dan pureren met de staafmixer. Je kunt het daarna nog zeven dan wordt de soep iets gladder.

Eventuele variaties:

*beetje gember erbij,

*sinaasappel schaafsel

*meer groenten erbij bijvoorbeeld wortel of courgette.